Hoe u de startpagina van uw website schrijft
Kortom
1 - Laat uw bezoekers weten waar ze zijn.
De video
Wanneer is de beste tijd om uw startpagina samen te stellen?
We hebben allemaal de neiging om onze site te bouwen met de startpagina, maar met een beetje ervaring met het bouwen van websites zul je gaan begrijpen dat het juiste moment om je startpagina te bouwen is:
- Als je de vragen van je lezer hebt opgesomd.
- Wanneer u de relevante taal en belangrijkste uitdrukkingen heeft gekozen.
- Wanneer je hebt gekozen wat je antwoorden zullen zijn en je pagina's hebt gemaakt.
- Als u uw pagina's heeft georganiseerd, ze aan elkaar heeft gekoppeld en getest .
Alleen dan heb je een duidelijke visie en voldoende kennis om een effectieve homepage te schrijven.
In detail
Een goede tip is om uw startpagina van onder naar boven op te bouwen
Net zoals u uw site heeft gebouwd door eerst de inhoud te definiëren en vervolgens de organisatie. Op dezelfde manier als u uw titels pas definieert nadat u het blok of de pagina waartoe ze behoren, heeft geschreven. Het is van de inhoud van uw site en de titels van de tabbladen dat u de inhoud van uw startpagina zou moeten opbouwen. Probeer bij het bouwen van uw startpagina deze letterlijk van onderaf op te bouwen. Van het hart van de pagina, tot de introductie van je pagina, tot de titels.
[5]
De titel van uw site
Deze titel gaat meer over identiteit en plaats dan over trefwoorden. Het kan de naam van uw bedrijf zijn of een leuke slogan.
[4]
De titel van uw pagina
De titel van de eerste pagina is een zeer korte beschrijving van wat u doet en bevat de belangrijkste trefwoorden en vaak de naam van een plaats. Het is specifiek hier om de lezer te verwelkomen en te bevestigen dat hij heeft gevonden wat hij zocht. Deze titel is idealiter vaak de meest voorkomende zoekopdracht van uw lezers wanneer ze zoeken naar wat u doet op Google.
[3]
1 of 2 grafische elementen
Onze opmerkingen met betrekking tot het gebruik van afbeeldingen op een website zijn hier nog steeds van toepassing.
• De afbeelding in je header gaat vooral over sfeer. Het gaat erom uw lezers een achtergrondgevoel te geven over het onderwerp dat u probeert te presenteren.
• De afbeelding in je eerste blok is hier om je inleiding te illustreren.
Pas op: als de eerste foto die u presenteert te beschrijvend is, kan de bezoeker een mening over uw onderwerp opbouwen voordat hij daadwerkelijk uw inhoud heeft verkend.
=> Plaats geen grote afbeelding direct op uw startpagina, bewaar deze voor een binnenpagina.
[2]
De introductie: receptie en oriëntatie
Zoek de zin die het beste werkt om het onderwerp of de onderwerpen die u presenteert kort te beschrijven.
Vergeet niet om directe links naar de relevante pagina ('s) te plaatsen op de bijbehorende trefwoorden of sleuteluitdrukkingen . Dit geeft uw lezer een alternatieve manier om door uw site te navigeren.
=> Onthoud dat bezoekers op telefoons de tabbladen niet zien, tenzij ze op de menuknop tikken.
[1]
De beschrijving: als een blauwdruk van uw inhoud
Je hebt dit misschien niet nodig als je introductie al lang is. U wilt niet dat uw lezers te veel tijd op uw startpagina doorbrengen, u wilt dat ze klikken en de verschillende pagina's van uw site bezoeken.
Bekijk de beschrijving als een beknopte versie van de hoofdpagina's van uw site. Probeer de meest betekenisvolle zoekwoorden van elke pagina te gebruiken. (U kunt nog steeds links naar uw pagina's gebruiken als dit relevant is).
Het is veel gemakkelijker om een effectieve startpagina op te bouwen als u de inhoud van uw site al heeft geschreven
Om deze beschrijving zeer gemakkelijk leesbaar en gestructureerd te houden, kunt u uw minihoofdstukken beginnen met een titel: Selecteer de woorden en klik op "T" in uw site-editor. Het zal ervoor zorgen dat deze zin opvalt voor lezers en voor Google.
Het op deze manier schrijven van de homepage geeft u ook een goede gelegenheid om de organisatie van de inhoud opnieuw te overdenken en te controleren of deze in een logische volgorde staat voor uw lezer.
De voettekst
De voettekst geeft dezelfde informatie onderaan elke pagina van de site. Zoals beschreven in het artikel over de links tussen pagina's , is de voettekst een belangrijk onderdeel van een website vanwege de mogelijkheid om links of informatie te presenteren die altijd zichtbaar zijn. Een goed gebruik van de voettekst kan een link zijn naar de contactpagina, een telefoonnummer, een link naar een tijdschriftpagina met het laatste nieuws, een link naar een andere van je sites, of gewoon een slogan ...
SimDif geeft u de mogelijkheid om verschillende soorten pagina's op uw site te gebruiken.
Klik hier voor meer informatie over de soorten pagina's die u aan uw site kunt toevoegen.