Als je deze handleiding hebt opgevolgd,
heb je al 80% van de zoekmachine optimalisatie uitgevoerd. Net als de pro's

Een reality check voor zoekmachines


• Je site is gepubliceerd op het web. Dat betekent nog niet dat het ook zichtbaar is voor zoekmachines. Om je site zichtbaar te maken moet je links op andere websites hebben. Je kunt het ook handmatig registreren maar dat is uiteindelijk minder interessant dan andere sites te hebben die naar jou verwijzen.


• Zoekmachines zijn eigenlijk slechtziend en spreken de taal nog geen eens maar ze vertrouwen desalniettemin op de woorden en uitdrukkingen die jij gebruikt om je site-inhoud te analyseren, evenals je lezers. *


• Zoekmachines zijn erg slim in het verzamelen van woorden en relaties tussen hen te zien. Bijvoorbeeld: Ze begrijpen dat wanneer je over olie op een mechanica site schrijft, je het niet over olie om voedsel te bereiden hebt.

• Zoekmachines zullen proberen om de inhoud van je site te definiëren en die te laten corresponderen aan de vragen die de lezers hen stellen. Daarom moet de taal die je gebruikt overeenkomen met de verwachtingen van je gebruikers. *


• De taak van zoekmachines is om hun gebruikers, jouw toekomstige bezoekers, het best mogelijke antwoord te geven op de vragen die zij stellen. Zoekmachines houden ervan om nuttig te zijn voor hun gebruikers net als jij.


• Ze hebben er een hekel aan te denken dat je ze probeert te misleiden, net zoals je klanten. Daarom moet je proberen in je pagina's duidelijk (goed georganiseerd) en oprecht te zijn*


• Tijd is een belangrijke factor. Zoekmachines waarderen het feit dat een site een lange levensduur heeft. Het zal enige tijd duren voordat jouw website "gewaardeerd" wordt door zoekmachines.

* Wees goed voor je lezer, dan zal Google voor je site zorgen.Met andere woorden, als je deze handleiding gevolgd hebt: 

Heb je je website ontwikkeld tot een zeer mooie plek voor je lezers en voor de manier waarop zoekmachines je site kunnen verwijzen aan de lezers om het voor te stellen als antwoordt op de vragen die zij stellen.

  • Zoekmachines zijn gebouwd om antwoorden op vragen te vinden. Omdat jouw site is opgeschreven met het doel om de antwoorden te geven, zijn zoekmachines beter in staat om je site te begrijpen en ernaar te verwijzen. 
  • Door de in deze pagina's besproken methode te volgen , vergroot je de kans aanzienlijk dat zoekmachines jouw werk onderscheiden als een interessante en relevante manier om de vragen te beantwoorden die door hun gebruikers gesteld worden.
  • Zoekmachines zoeken naar gerelateerde zoekwoorden en sleuteluitdrukkingen om je pagina's als relevant te zien voor de vragen van hun gebruikers. Je hebt de woorden en synoniemen gekozen die jouw lezers het meest verwachten en gebruiken en zoeken. Het zijn vaak de woorden die ze zonder moeite zullen begrijpen.
  • De regel 'Eén onderwerp' per pagina, helpt zowel lezers als zoekmachines.
  • Het plaatsen van je links op de juiste sleutelwoorden waarmee gekoppeld wordt naar pagina's die werkelijk over het gerelateerde onderwerp gaan, tonen aan lezers en zoekmachinerobots dat je site een serieus antwoord is op de vragen van lezers.
  • Dat alle pagina's bereikbaar zijn vanaf elke pagina, speelt een rol, omdat iedere pagina verrijkt wordt door de aanwezigheid van gemakkelijke toegang tot de andere pagina's. 
  • Dat titels groter zijn toont de structuur van de site aan bezoeker en zelfs meer voor zoekmachines omdat ze als zodanig omschreven zijn in de HTML-code (H1, H2).

Je begint het te begrijpen: dat zoekmachines hun uiterste best doen om jouw toekomstige lezers te dienen, als jij hetzelfde doet. Je lezers helpen, helpt Google om lezers te helpen jouw inhoud te vinden. 


Hoe controleer of zoekmachines je site kunnen zien

In onze toegewijde gids hoe promoot je je website, vindt je een eenvoudige methode om te evalueren hoe je site wordt gezien door zoekmachines en hoe je het effect van wijzigingen en aanpassingen kunt controleren. 


Nu je het te beschrijven pad hebt gevolgd...

begrijp je het belang van de hier voorgestelde methode met betrekking tot de behoeften van de lezer en de optimalisatie voor zoekmachines.

Maar er zijn nog twee dingen te doen. 


1. Herlees je site met de eerder beschreven algemene principes in het achterhoofd

Bewerk je site hier en daar. Het is niet nodig om het nu meteen af te ronden, het blijft een doorlopend proces, een hele interessante eigenlijk. 


2. De tijd is gekomen om je site te promoten

Lees onze toegewijde gids over hoe je je SimpleDifferent website kunt promoten.

Ten behoeve van de gehele gemeenschap van SimpleDifferent gebruikers,

 kun je dit formulier gebruiken om bij te dragen aan deze korte handleiding met opmerkingen en suggesties.