Elke pagina van je site is als een kleine site
behandel één vraag tegelijk.

Verschillende weergaven van dezelfde plaats


Groepeer je ideeën met deze vergelijking in gedachten:
1 pagina = 1 onderwerp

Beschouw je website alsof het een presentatie betrof of een demonstratie ergens van. Dit is een goede manier om iedere pagina rond het antwoord op één van de vragen die de lezer zal hebben te bouwen. 

Als je je beperkt tot één onderwerp per pagina,
dan verschaf je je lezer een zeer duidelijk structuur waarmee ze je site kunnen navigeren. 

Denk dus aan je lezer en de vragen waarmee ze komen. Ze zullen op zoek zijn om zo snel mogelijk de de antwoorden op deze vragen te vinden. Het menu aan de linkerkant dient ook om je lezers zo snel mogelijk de antwoorden op deze vragen te laten vinden.

Verdeel je pagina's in paragrafen. 

Iedere paragraaf zou zich moeten richten op een aspect binnen het onderwerp dat je op die pagina aanbiedt. Het op deze slimme manier gebruik van titels helpt de lezer naar de vraag te navigeren waarop hij het antwoord zoekt.

Kies de titel van de pagina op basis van de inhoud ervan. Deze regel kan tevens goed worden toegepast op elk van de paragrafen in de pagina.

Als je je paginatitels (en alinea's) aan het bedenken bent is het een goed idee om de sleutel uitdrukkingen en zinnen, die door je lezers gedefinieerd zijn in de eerste stap van deze handleiding, na te lezen. Gebruik de sleutelwoorden die het meest relevant zijn voor het onderwerp en die ook het meest door de lezers gebruikt worden.


Vat in één of twee woorden het antwoord samen op de vraag die je pagina aanbiedt. Dit zal de naam van het pagina tabblad worden.

Een praktisch voorbeeld
Als je een website zou schrijven om als een presentatiepagina voor een hotel te dienen, zou je misschien meerdere vragen over de kamers krijgen. Welk type kamers zijn er? Zijn de kamers schoon? Wat is de prijs van iedere kamer? Zijn huisdieren toegestaan? Hoe laat moet de kamer worden verlaten? Het zou dwaas zijn om voor elk van deze vragen een pagina nodig te hebben. Het zou makkelijk op één pagina kunnen worden beantwoord: Kamers

Of....
Misschien vind je dat een pagina over "gebruiksregels" ook belangrijk is. Het zou even goed gepast zijn om je pagina op deze manier te organiseren. Het belangrijkste is om de pagina's op zo'n manier te organiseren dat je lezers het gemakkelijk kunnen begrijpen. 

___

Houdt het zeer kort. Houdt het duidelijk. Houd in gedachten dat veel lezers misschien niet vloeiend zijn in de taal die je gebruikt.

Nu dat je begonnen bent om de inhoud te schrijven is het tijd om na te denken over  het gebruik van afbeeldingen in de website. 

Bij het bouwen van een website is eenvoud de sleutel tot succes
SimDif is ontworpen om je te helpen onze adviezen toe te passen.
Met SimDif kun je ook op dezelfde gemakkelijke manier je website bewerken via:

Het web:
 www.simple-different.com            
Via de Apps voor iPad, iPhone en voor Android-apparaten