Hoe schrijf je de homepage van je website.

___

In het kort


1 - Je laat je bezoekers weten waar ze zich bevinden.     

     • Een website heeft een naam: dit is de titel in van de koptekst of Header. Je kunt hier ook je slagzin zetten.
     • De titel van de pagina, net onder de koptekst, is de kortst mogelijke beschrijving van wat door je site wordt aangedragen. =>De titel van de pagina zou de meest waarschijnlijke zoekopdracht kunnen zijn die een lezer op Google zou kunnen stellen om jou te vinden.

2 - Een startpagina is kort, het oriënteert meer dan dat het uitlegt.
     • Het presenteert helder het onderwerp van de site aan de lezers,
     • Het helpt je lezers om te kiezen welke pagina ze eerst willen bezoeken=> Deze beschrijving van je site bevat links naar de voornaamste pagina's van de site.

___

De video

___

Wanneer is de beste tijd om de startpagina te maken?

We zijn allemaal geneigd om een website te bouwen vanaf de startpagina ... Maar met een beetje ervaring met het opbouwen van websites zult je begrijpen dat het juiste moment om de startpagina te bouwen is: 

Dit is het moment waarop je de homepage van je site het gemakkelijkst kunt schrijven. Je hebt nu voldoende kennis en inzicht in je site voor een goede home page.

___

In detail,


Een goede truc is om je homepage te bouwen van beneden naar boven.

Net zoals je de site hebt gebouwd door eerst de inhoud te definiëren en daarna pas de organisatie ervan. Ga je op dezelfde manier te werk door het definiëren van de titels pas als het blok bekend is of de pagina waar het bij hoort ... Het is uit de inhoud van je site en de titels van de tabbladen waaruit je de inhoud van de homepage opbouwt. Als je je startpagina maakt, probeer dan (letterlijk) van onder naar boven te werk te gaan. (... van het hart van de pagina, naar de introductie van ervan, naar de titels).

[5]

De titel van je site

Deze titel gaat meer over identiteit en plaats dan over sleutelwoorden. Het kan de naam van je bedrijf zijn of een goede slagzin, ...


[4]

De titel van de pagina.

De titel van de eerste pagina is een zeer korte beschrijving van wat je doet, bevat de belangrijkste zoekwoorden en vaak de naam van een plaats. Het is hier bij uitstek een goed moment om de lezer te verwelkomen en te bevestigen dat hij heeft gevonden wat hij zocht. Deze titel zou wel eens de meest voorkomende zoekopdracht op Google kunnen zijn wanneer je lezers op zoek zijn naar wat jij doet.


[3]

1 of 2 grafische elementen

Wat we eerder zeiden over het gebruik van afbeeldingen in een website is nog steeds van toepassing. 

  • De afbeelding in de header is voornamelijk om de sfeer te bepalen. Het gaat erom om de lezers een achtergrond gevoel te geven aan het onderwerp dat je probeert te presenteren.

  • De afbeelding in het eerste blok is er om de introductie te illustreren. Het zou je logo kunnen zijn. 

Wees voorzichtig: als de eerste foto die je toont te beschrijvend is, zou de bezoeker direct al een bepaalde mening over je onderwerp kunnen opbouwen nog voordat hij de inhoud daadwerkelijk heeft verkend. 

=> Vermijd het plaatsen van een grote foto op de homepage, bewaar dit voor een binnenpagina.


[2]

De introductie: Onthaal en Oriëntatie

Probeer de zinsnede te vinden die het beste werkt om kort te beschrijven welke onderwerp (en) je presenteert. 

En niet vergeten de directe koppelingen te plaatsen naar de betreffende relevante pagina (s), direct op de bijbehorende trefwoorden of sleuteluitdrukkingen. Dit geeft de lezer een extra keuze als het gaat om de navigatie van je site. 

=> Vergeet niet dat lezers op telefoons de tabbladen niet direct zullen zien.


[1]

De Omschrijving: een blauwdruk van de inhoud.


Je zou dit onderdeel misschien niet nodig hebben als de introductie al wat aan de lange kant is. Je wilt niet dat je lezers te veel tijd doorbrengen op de startpagina. Je wilt dat ze de verschillende pagina's van de site bezoeken.


Beschouw deze beschrijving als een gecondenseerde versie van de voornaamste pagina's van je site. Probeer om de meest betekenisvolle zoekwoorden van elke pagina te gebruiken. (Ook kun je nog steeds links naar de pagina's gebruiken wanneer dat relevant is).


Alles wijst erop dat het veel makkelijker is om een effectieve startpagina te maken als de inhoud van de site al geschreven is.


Om het lezen van de beschrijving te vergemakkelijken en meer te structureren, kun je mini-hoofdstukken met een titel laten beginnen: Selecteer de woorden en klik op "T" in de site editor. Het zal de regel opvallend maken voor lezers en voor Google.


Door de startpagina op deze manier te schrijven is het ook een goede gelegenheid om de organisatie van de inhoud opnieuw te overdenken en te controleren of het een logische volgorde heeft voor de lezer. De voettekst

De footer toont dezelfde informatie aan de onderkant van iedere pagina van de site.
Zoals beschreven in  het artikel over de koppelingen tussen pagina's is de footer een belangrijk onderdeel van een website omdat het links of informatie constant zichtbaar houdt en aanbiedt.
Een goed gebruik van de footer kan een link zijn naar de contactpagina, een telefoonnummer, een link naar een journaalpagina die het laatste nieuws toont, een link naar een van je andere sites of simpelweg een slogan ...
Help de lezer om hun eigen pad op de site te vinden

___

SimpleDifferent geeft de mogelijkheid om verschillende soorten pagina's op je site te gebruiken. 

Klik hier om meer te weten te komen over de soorten pagina's die je op je site kunt toevoegen.