Gebruik links verstandig door lezers te helpen navigeren
door de site, en zoekmachines de betekenis te tonen.


Er zijn twee soorten links te onderscheiden in een site


Interne links

 • Links naar pagina's binnen je eigen website, geven lezers een volgorde aan waarin je wilt dat ze de site lezen en navigeren.
Je zult zien hoe nuttig het is om expliciet je lezer te laten weten waar ze naar toe gaan wanneer links geklikt worden. Bijvoorbeeld: 
Deze links kunnen binnen de tekst van een pagina zijn. En tegelijkertijd zijn de bijbehorende links van het menu aan de linker kant koppelingen naar elke pagina van de site. 

Externe links

 • Links naar andere sites zijn vaak nuttig voor inhoud die geen plaats heeft op jouw eigen site.
Een goede plek voor dit soort links is vaak aan het einde van het hoofdstuk of onderaan de pagina. Het is ook geen slecht idee om externe links in een nieuw venster te laten openen.
Linken naar andere websites betekent ook een belangrijke kwaliteit voor een site. Namelijk dat het geen doodlopend eind is op het net maar deel uitmaakt van een groter netwerk van websites. 


Hier zijn een aantal handige tips om je te helpen om links te implementeren op een zinvolle en bruikbare manier

  • Links moeten een andere kleur hebben dan de hoofdtekst, zodat de lezers ze als zodanig gemakkelijk kunnen identificeren. Dit is ingeprogrammeerd in elk van SimpleDifferent's thema's maar als je ervoor kiest om de kleuren aan te passen, houd er dan rekening mee dat de koppelingen duidelijk zichtbaar en identificeerbaar blijven als links.

  • Wees niet bang om werkelijk "klik hier voor [link] ..." te schrijven.
     Dit zal lezers beter de weg wijzen. Sommige mensen zijn nieuw op het web.

  • Belangrijk is om... de link op het trefwoord (en) of uitdrukkingen te zetten die de inhoud van de plaats waar de link de lezers zal brengen beschrijft.

  • Links zijn essentiële elementen voor Google om te begrijpen hoe de site gestructureerd is en waar het eigenlijk over gaat.
links zijn labels die verwijzen naar de bijbehorende inhoud

___

Je nadert de voltooiing van het hebben van een functionele pagina voor lezers en voor zoekmachines. Er zijn nog maar enkele stappen te volgen. Nu is het tijd om